Derfor er din forrude så vigtig!

Mange undersøgelser viser samme resultat: En dårlig forrude er en trafikrisiko. Vej- og trafikinstituttet i Sverige har udregnet, at udsynet reduceres med 15% på grund af en slidt, ridset og skadet forrude. Og i mørke bliver problemet endnu større. Faktum er, at selv små skader kan give en betydelig reduktion af udsynet. Vidste du at en skade i forruden på kun 1 cm i diameter kan skjule et menneske på 50 meters afstand? Forruden er en bærende del af bilens karrosseri og af stor betydning for bilens stabilitet. Faktisk kan forruden stå for op til 30% af bilens strukturelle styrke, og det er forklaringen på, at en skadet forrude kan sprække blot ved at køre over en stykke ujævn vej. En anden vigtig rolle for forruden er, at den skal yde støtte for airbaggen i passagersiden.

Ikke kun en glasrude

Samme bilmodel har ofte 3-4 forskellige typer forruder mead forskellige egenskaber, der er tilpasset de funktioner og udstyr, som bilen er udstyret med. Når en forruden skiftes skal kamera og anden elektronik kalibreres igen. Desuden kan der findes laminering, der holder forruden isfri eller reflekterer info på forruden – head up-display. Vi som byggede din bil, ved præcis hvilken forrude du skal have, og hvordan den skal kalibreres for at give den optimale funktionalitet.

Reparere eller skifte forruden?

De fleste små stenslag kan ofte repareres. Undtaget er stenslag der sidder midt i førerens synsfelt eller langs forrudekanten. Er stenslaget stort, eller er det begyndt at løbe, står forruden oftest ikke til at redde og må skiftes. Det er således en god idé at få repareret et stenslag på forruden i tide, så du sparer tid dog penge – og så er det tilmed bedre for miljøet. En reparation påvirker heller ikke forrudens holdbarhed, da den forbliver lige så stærk som før reparationen. Kunne du tænke dig at vide hvordan vi reparerer et stenslag? Ved stenslaget bores der et hul med et diamantbor. Der anvendes et specialværktøj til at suge luften ud og derefter presses reparationsvæsken ind. Efterfølgende foretages der en hærdning med UV-lys. Til sidst poleres glasoverfladen så den bliver helt transparent og får en flot finish.

Tips til længere levetid for forruden

Du kan minimere slidtage og ridser på din forrude ved at være generøs med mængden af sprinklervæske, og samtidig sørge for at viskerbladene er hele og rene. Skulle du være så uheldig at få et stenslag, skal du straks sætte et stykke tranparent tape over hullet således, at der ikke trænger skidt ind og forværre skaden. Dette øger chancen for at stenslaget kan repareres, således at du ikke skal have forruden skiftet.

Du betaler kun selvrisikoen

I flere forsikringsselskaber deler man Renaults nulvision med ingen skadede forruder på danske veje. Med tanke på at du kun betaler selvrisikoen, er det således fordelagtigt for dig, at få skiftet forruden på et autoriseret Renault værksted. Vi benytter kun Renault Originale forruder, og ved præcist hvordan man monterer, limer og kalibrerer forruden, så alle de vigtige sikkerhedsfunktioner fungerer optimalt – fx. regnsensor og autobremse.


Hvorfor er det nødvendigt med en AC-rengøring?

Aircondition systemet er noget af det sværeste at rengøre i din bil. Gennem systemet sendes ikke blot kold og varm luft, men også fugt og støv, hvorfor miljøet er den perfekte grobund for skimmel og bakterier. Når bakteriemængden bliver tilstrækkelig stor, spreder bakterierne sig via luften, som cirkulerer i bilen, og til sidst vil man kunne registrere en sur og dårlig lugt i kabinen. Mange tror at denne lugt stammer for indtræk og måtter, men årsagen findes ofte i aircondition systemet.

Hvordan ved jeg, at det er tid til AC-rengøring?

Det første og vigtigste tegn på at din aircondition trænger til rengøring, er at luften i kabinen begynder at lugte lidt sur. Rengøring af aircondition er særlig vigtig for dig, der mest kører kortere ture og som har bilen parkeret udendørs året rundt. Som en god tommelfingerregel anbefaler Renault at man får rengjort sin aircondition ca. en gang om året.

Hvornår er det nødvendigt med en AC-service?

Et aircondition system behøver regelmæssig service for at fungere effektivt. Systemet taber ca. 5-8% af kølemidlet pr. år, hvilket betyder at kompressoren skal arbejde hårdere. Renault anbefaler at få foretaget et AC-service med 24 måneders interval.

Hvorfor skal du bruge din AC om vinteren?

Hvad mange måske ikke ved, er at bilens aircondition starter, når bilens defrosterfunktion benyttes. Dette sker for hurtigt at fjerne fugt og få varm luft på forruden. Er bilen udstyret med elektronisk klimakontrol, skal aircondition systemet fungere, for at hele klimaanlægget kan fungere.


Måttesæt Comfort fra 399 kr.

Måttesæt Comfort fra 399 kr.

Vil du byde foråret velkommen med en lidt mere indbydende og luksuriøs kabine? Så er det en god ide at købe et sæt nye tekstilmåtter. Fås i sæt med 4 dele.

Priseksempel gælder Clio IV.

Bremseklodser foran fra 1.299 kr.

Bremseklodser fra 1.299 kr.

Bremseklodser foran – færdigmonteret. Læs mere om dine bremser på renault.dk/spring

Bremser

Bremseklodser foran (2-pack højre/venstre).
Priseksempel gælder Clio IV.

Viskerblade til forrude fra 399 kr.

Viskerblade til forrude fra 399 kr.

Nye og rene viskerblade giver perfekt udsyn og slider mindre på forruden. Prisen er ekskl. montering.

Vidste du…

at når du køber nye viskerblade hos os, så hjælper vi dig med at montere dem korrekt på din bil.

Priseksempel gælder Clio IV (2-pack).

Rengøringsboks Silver fra 299 kr.

Rengøringsboks Silver fra 299 kr.

Praktisk rengøringsboks der indeholder alt det, du har brug for, når du selv vil shine din bil op. Indeholder sprayrens til fælge og plastdele udvendigt samt ruderens og vinylrens til interiør. Der er også støv og renseklud med i boksen.


Hvad er fordelene ved Renault Originaldele?

Renault Originaldele er specifikt udviklet til at passe på netop din bil. En Renault Originaldel holder samme høje kvalitet/performance niveau, som alle de øvrige dele som din Renault er bygget af.

Vidste du at…
Der er forskel på en Renault Originaldel i forskellige dele af verden? Eksempelvis er der forskel på et originalt luftfilter til Norden og et til Afrika. Kravet til nordiske filter er højere, da det ikke blot skal håndtere vejstøv, men også sne, is og kulde. Derfor er filteret også lidt dyrere. Hvis du kontakter et ikke autoriseret værksted, bør du sikre dig, at du får et originalt Renault luftfilter. På dit autoriserede Renault værksted, får du altid Renault Originaldele til det nordiske marked. Dermed er du sikret maksimal holbarhed, sikkerhed og præstationer. 

Hvordan uddanner vi vores Renault mekanikere?

Den autoriserede Renault mekaniker uddannes kontinuerligt gennem arbejdsåret. Under uddannelsen bliver mekanikeren opdateret på de seneste nyheder indenfor de respektive modeller, ligesom mekanikeren skal lære nye værktøj, arbejdsprocesser og rutiner at kende. En mekaniker kan med andre ord ikke ligge på den lade side, når det gælder om at tilegne sig viden omkring de nyeste Renault modeller.  

Vidste du at…
visse værksteder markedsfører sig som ”bilværkstedet for alle bilmærker”. Det er naturligvis en sandhed med modifikationer med tanke på, at der findes mere end 50 forskellige bilmærker i Danmark og mere end 1.000 forskellige modeller/versioner. For ikke at tale om alle de ældre mærker og modeller, der ikke længere sælges, men som fortsat behøver service og reparationer – fx. Saab. Det siger sig selv, at ingen mekaniker kan opnå et fornuftigt kendskabsniveau til så mange og forskellige biler. Så næste gang et værksted siger til dig, at de klarer alle mærker og modeller, så kan du roligt have en skeptisk indstilling til dette.

Renault vejhjælp – hjælp hvor og hvornår du behøver den!

Renault Assistance er vores vejhjælp og din skytsengel på vejen. Renault Assistance har åbent 24 timer i døgnet og syv dage om ugen i hele Danmark og Europa. Du har adgang til Renault Assistance uden ekstra omkostninger så længe din Renault garanti er gyldig, eller hvis du har fået udført service på et autoriseret Renault værksted. Værdien af Renault Assistance er 495 kr. pr. år, men den følelsesmæssige værdi er mange gange større. Tænk blot på at du har tilgang til en ekspert, som du kan ringe til, når som helst du måtte få problemer med din Renault. Og som tilmed vil nå frem til dig og hjælpe dig indenfor en time eller to. 

Med Renault Assistance får du hjælp og reparation på stedet, hvis dette er praktisk muligt. Hvis dette ikke er muligt, bliver din bil transporteret til det nærmeste Renault værksted. Og når du er ude i Europa kan vi tilmed tilbyde dig overnatningsmulighed indtil din bil er færdigrepareret.

Renault er altid lige i nærheden

I Danmark findes der hele 67 autoriserede Renault værksteder fordelt over hele landet. Og kigger vi på Europa, findes der ca. 8.700 værksteder, som kan tage hånd om din Renault. Dette betyder, at uanset hvor du befinder dig i Europa, kan du få hjælp af en specialuddannet Renault mekaniker.

Hvorfor skal jeg vælge et autoriseret Renault værksted?

Et serviceeftersyn på et autoriseret Renault værksted byder ikke på nogen overraskelser – heldigvis! Du skal nemlig føle dig lige så sikker på et autoriseret Renault værksted som ude på vejene.

Vi anvender kun originale Renault reservedele og følger Renault’s vedligeholdelsesprogrammet for din bil. Ved et serviceeftersyn hos et autoriseret Renault værksted kontrollere vi 87 punkter på din bil, og takket være Renaults elektroniske fejldiagnostiksering kan vi garantere en høj pålidelighed. Vi kontrollerer desuden at din bils computer har den seneste softwareopdatering. Herudover får du 1 års garanti på reservedele og arbejde for reparationer, der er udført på et af vores autoriserede Renault værksteder.

Læs mere om vores prisgaranti

Vi vil gøre op med myten om, at det er dyrere at få foretaget service på et autoriseret Renault værksted end på et ikke autoriseret værksted. Derfor tilbyder vi dig nu prisgaranti på vores servicearbejder. Det  betyder, at skulle du finde en bedre pris på service hos et ikke autoriseret værksted, så matcher vi prisen.

 

Betingelser for prisgaranti:

Gælder mod fremvisning af tilbud på identisk service med specificeret indhold fra et ikke autoriseret værksted.

Tilbuddet skal være baseret på: Renault originaldele, olie og øvrige væsker af samme volumen og kvalitet som på Renault værkstedet, samt arbejde udført i henhold til Renaults metoder.

Gælder de ordinære ikke rabatterede priser på et ikke autoriseret værksted.

Det ikke autoriserede værksted skal ligge indenfor en afstand på 50 km fra det autoriserede Renault værksted.

Tilbuddet må højst være 3 uger gammelt og skal fremvises inden arbejdet påbegyndes.

Husk at når du får foretaget din service på et autoriseret Renault værksted, bliver arbejdet udført af Renault uddannede mekanikere, der råder over alt det nyeste specialværktøj, som kræves til fejlsøgning og montering af Renault Originaldele.