eco-design

et holdbart design

Renault Scenic E-Tech 100% electric er en del af Renault Groups forpligtelse til udvikling af fremtidens e-mobilitet. Bilen anvender optimerede processer og inkluderer mindst 18 % genanvendte materialer* samt 24 % materialer fra den cirkulære økonomi**/***. Ved slutningen af bilens levetid kan 90 %**** af dens materialer, inklusiv batteriet, genanvendes via industrielle genbrugskanaler. Bilen er bygget i Frankrig.

*ifølge ISO 14021 standarden

**inklusive materialer genanvendt i overensstemmelse med ISO 14021 standarden og produktionsoverskud eller skrot, som reintegreres i produktionsprocessen på et industriområde
***baseret på 87 kWh batteri, estimatet bliver på nuværende tidspunkt konsolideret
****hovedsageligt genanvendeligt produkt, genbrugsrate er rundet op til 90 %, den aktuelle rate er højere end 89,72 % af dets masse i overensstemmelse med det europæiske direktiv 2005/64/EC om typegodkendelse af motorkøretøjer med hensyn til deres genanvendelighed, genbrugelighed og nyttiggørelse

en cirkulær produktionsproces

Renault Scenic inkorporerer næsten 40 kg genbrugsplast i hele bilens opbygning*. Under produktionen bliver det overskydende aluminium samlet og leveret tilbage til den originale leverandør, som igen integrerer det i produktionscyklussen.

baner vejen for eco-komfort

Trimmet på sæderne og rattet samt strukturen på instrumentbrættet og tæpperne er primært fremstillet af genanvendte og bio-baserede materialer**. Dette betyder, at stoffet på sæderne indeholder 100 % genanvendte materialer***.

i høj grad et genanvendeligt batteri

Batteriet, som er 65 % genanvendeligt****, består af 12 moduler, der kan udskiftes individuelt hos mere end 20 batterireparationscentre i Europa. Ved slutningen af bilens levetid kan batteriet genanvendes til at lagre energi til forskellige formål, hvis dets tilstand tillader det.

*i.e. 17 % af dets totale masse af termoplastik og polyuretanskum tilstede i køretøjet (239 kg)

**afhængigt af version

***tilgængelig i techno og Alpine spirit versioner, der repræsenterer mere end 50 % af 2024 salgsprognose

****hovedsageligt genanvendeligt produkt baseret på industrielle genanvendelsesprocesser, der er tilgængelige i Europa i 2025

 

en altoverskyggende ambition

at promovere cirkulær økonomi

At designe biler på baggrund af filosofien om cirkulær økonomi er en altoverskyggende ambition for Renault Group. Det er Renault Groups intention at være frontløber for den cirkulære økonomi ved at bruge stof, plastik, glas og metal, der inkluderer genanvendte materialer, istandsætte reservedele og genbruge batterier. I 2030 sigter vi efter at bruge 33 % genanvendte materialer fra vores egne biler.