Caudron-Renault Rafale

Renault Rafale E-Tech hybrid

Rafale, et navn, en ånd, en historie

Et legendarisk fly, Caudron-Renault Rafale havde alle de genetiske egenskaber fra vores nye køretøj: unik teknologi, dristighed, smidighed og design. Renault Rafale hylder den præstations-dedikerede ekspertise, teknologier og vision, som alle stammer fra vores luftfartshistorie.

1920'erne

luft, jernbane, vej

Renault spiller en sand pionerrolle i udviklingen af motorer til biler, tog og også fly.

1933

et skridt i retning af luftfart

Fascineret af luftfarten og verden af amatørflyveløb køber Louis Renault virksomheden Caudron ud og skaber virksomheden Caudron-Renault.

1934

design av Caudron-Renault Rafale

En historie om fransk aerodynamik og design. Denne "sky racer", hvis navn var inspireret af vinden, blev designet til sportskonkurrencer.

1934

aeronautisk aerodynamisk indflydelse

Arbejdet fra Marcel Riffard, ingeniøren, der designede Caudron-Renault Rafale-flyene, påvirkede designet af Renault Nervasport og Renault Étoile Filante.

en succeshistorie

Denne pionerånd, denne smag for at gå ud over det, var allerede meget tydeligt i 1930'erne, da luftfartens 'esser' var Hélène Boucher, Maryse Bastié, Madeleine Charnaux, Maryse Hilsz…

Hélène Boucher

Hélène Boucher, en fantastisk flyver, underskriver en kontrakt med det unge Caudron-Renault-firma i juni 1934. Hun opnåede mange bedrifter: en 1000 km verdensrekord for lette fly; en 100 km international hastighedsrekord i alle kategorier; en 1000 km rekord med en gennemsnitshastighed på 409 km/t.

Den 8. juli 1934 slutter hun på andenpladsen i Angers 12-timers løbet efter at have fløjet sin Caudron-Rafale alene i tolv timer i træk. En måned senere, ved betjeningen af ​​en 140 hk Caudron-Renault monoplan, sætter hun den kvindelige verdensrekord med en hastighed på 445 km/t!

og så mange andre optagelser...

Maryse Hilsz

En viljestærk kvinde af handling, Maryse Hilsz havde adskillige fart- og distancerekorder. Den 30. december 1938 slog hun distancerekorden for at flyve non-stop i et kategori 1-fly, i en Caudron Simoun, ved at flyve til Port Etienne (Mauretanien) fra Istres - en flyvning på 3.230 km.

Madeleine Charnaux

Ansat af Caudron-Renault var hun den første kvindelige pilot nogensinde, der blev kvalificeret i dårlig sigtbarhed flyvning. Hun fortsatte hurtigt med at slå en række rekorder ved kontrol af hendes Rafale, inklusive kvindernes og overordnede 1.000 km hastighedsrekorder, 100 km duo rekorden og derefter solo rekorden.

Maryse Bastié

Hun var den første franske kvindelige flyver, der satte flere kvinders rekorder. Knap en måned efter, at Jean Mermoz forsvandt, krydsede hun det sydlige Atlanterhav fra Dakar til Natal på 12 timer og 5 minutter, fløj solo ombord på en 220 hk Caudron Simoun, og satte dermed en kvindelig verdensrekord for ruten.

mod, følelse, succes

Ligesom F1® i dag var sportsflyvning i 1930'erne et laboratorium for banebrydende forskning og udvikling. Høje standarder, innovation og at gå den ekstra mil er værdier, der har bestået tidens prøve; de afspejles i dag på vores kontorer, vores fabrikker og vores produkter. Renault Rafale er et slående eksempel på dette.