Renaults elbil Zoe E-Tech electric har længe været højt placeret på listen over de mest solgte elbiler. Hvis du ikke er klar til at skifte til en 100 % eldrevet bil, kan en hybrid være et godt alternativ. Nu lancerer Renault sin nye E-Tech-hybridteknologi i Danmark.

– På baggrund af vores erfaring som pionerer inden for elbiler og samarbejdet med vores motorsportsafdeling Renault Sport Formula 1 Team har vi udviklet et hybridprogram under betegnelsen E-Tech. 150 forskellige patenter danner grundlag for to helt nye typer hybridmotorer, fortæller Søren Hyltoft, som er PR- og informationsansvarlig hos Renault.

"150 forskellige patenter danner grundlag for to helt nye typer hybridmotorer.."

De hybridmotorer, som Søren Hyltoft nævner, er en type hybridmotor, hvor el- og forbrændingsmotoren arbejder sammen for at opnå maksimal effektivitet. Batteriet til oplades ved regenerering fx ved opbremsninger, og til forskel fra en plug-in-hybrid skal du altså ikke selv oplade batteriet – det klarer bilen for dig.


Senere kommer der også en plug-in-hybrid fra Renault E-Tech, som du kan oplade derhjemme eller ved en ladestation. Den vil give dig mulighed for at køre længere distancer i ren eldrift.

 

Lanceringen af hybridmotorerne er næste skridt i planen Drive the Future, som i 2022 skal omfatte otte komplet eldrevne modeller og 12 elektrificerede modeller.


Clio, Captur og Megane  bliver de første modeller med E-Tech-teknologien.