Selv om elbilerne er blevet et mere almindeligt syn på de danske veje, er rækkevidden stadig årsag til bekymring for mange. Behøver det at være sådan? Her forklarer vi, hvad der påvirker elbilernes rækkevidde, og om der er en grund til at lide af rækkeviddeangst.

En bil er noget, som skal give en følelse af frihed. At kunne køre på arbejde og besøge venner og familie, når og hvordan man vil.


Men når det gælder elbiler, er der stadig mange der bekymrer sig om rækkevidden. I takt med at elektrificerede køretøjer bliver mere og mere almindelige på de danske veje, går udviklingen af teknologien også fremad.


I den nye Renault Zoe E-Tech electric kan du opnå en rækkevidde på 393 km*, hvilket er mere end nok for de fleste bilister. Skal du køre længere end det? I takt med at netværket af ladestationer bliver udbygget, bliver det nemmere og mindre kompliceret at finde en ladestation langs din rute. Takket være EASY LINK-systemet i den nye Renault Zoe E-Tech electric behøver du slet ikke at tænke over, hvor du skal standse for at oplade bilen. Systemet finder ud af det for dig og foreslår et passende sted.

"..behøver du slet ikke at tænke over, hvor du skal standse for at oplade bilen.."

At skulle standse for at oplade bilen er en ting, som kan få skeptikerne til at rynke på næsen.

 

 

En længere rejse i en elbil kræver selvfølgelig nogen planlægning. Men hvorfor ikke kombinere en opladning med en frokostpause eller tid til at strække benene? Hvis man har travlt, kan man allerede i dag finde ladestationer med lynopladning. Med Zoes nye DC-oplader får du mest muligt ud af lynopladerne, så du afhængigt af kørselsforholdene kan få en ekstra rækkevidde på op til 150 km med blot 30 min. opladning.

 

Når det gælder kørselsforholdene, er der nogle faktorer, som kan påvirke en elbils rækkevidde. Her er fire eksempler:

 

Hastighed
Jo hurtigere du kører, jo mere energi kræves der for at holde hastigheden.

 

Kørestil
Anvend elbilsteknik som fx hastighedsbegrænsning og regenererende opbremsning til at optimere rækkevidden.

 

Topografi
Når du kører op ad bakke, påvirker energiforbruget bilens rækkevidde. Når du kører ned ad bakke, genindvinder du derimod energi.

 

Vejr
Z.E. 50-batteriet leverer i gennemsnit en maksimal rækkevidde på 395 km om sommeren og 250 km om vinteren.

* Med en kapacitet på 52 kWh giver batteriet i  Zoe E-Tech electric dig mulighed for at køre op til 393 km (WLTP*)