eco-design

et holdbart design

Renault Scenic E-Tech 100% electric omfatter Renault Groups forpligtigelse til miljøvenlig udvikling. Som frontløber på dette felt, anvender bilen optimerede processer og inkluderer mindst 18 % genanvendte materialer* samt 24 % materialer fra den cirkulære økonomi**/***. Ved slutningen af bilens levetid kan 90 %**** af dens materialer, inklusive batteriet, genanvendes via industrielle genbrugskanaler. Bilen er bygget i Frankrig og baner vejen for mere ansvarlig og sikker mobilitet.

*ifølge ISO 14021 standarden

**inklusive materialer genanvendt i overensstemmelse med ISO 14021 standarden og produktionsoverskud eller skrot, som reintegreres i produktionsprocessen på et industriområde
***baseret på 87 kWh batteri, estimatet bliver på nuværende tidspunkt konsolideret
****hovedsageligt genanvendeligt produkt, genbrugsrate er rundet op til 90 %, den aktuelle rate er højere end 89,72 % af dets masse i overensstemmelse med det europæiske direktiv 2005/64/EC om typegodkendelse af motorkøretøjer med hensyn til deres genanvendelighed, genbrugelighed og nyttiggørelse

en cirkulær produktionsproces

Renault Scenic inkorporerer næsten 40 kg genbrugsplast i hele bilens opbygning*. Under produktionen bliver det overskydende aluminium samlet og leveret tilbage til den originale leverandør, som igen integrerer det i produktionscyklussen.

baner vejen for eco-komfort

Trimmet på sæderne og rattet samt strukturen på instrumentbrættet og tæpperne er primært fremstillet af genanvendte og bio-baserede materialer**. Dette betyder, at stoffet på sæderne indeholder op til 100 % genanvendte materialer***.

et hovedsageligt genanvendeligt batteri

Batteriet, som er hovedsageligt genanvendeligt****, består af 12 moduler, der kan udskiftes individuelt hos mere end 20 batterireparationscentre i Europa. Ved slutningen af bilens levetid kan batteriet genanvendes til at lagre energi til forskellige formål, hvis dets tilstand tillader det.

*i.e. 17 % af dets totale masse af termoplastik og polyuretanskum tilstede i køretøjet (239 kg)

**afhængigt af version

***tilgængelig i techno og Alpine spirit versioner, der repræsenterer mere end 50 % af 2024 salgsprognose

****batteri fremstillet af 12 individuelle moduler, udskiftelige i mere end 20 batterireparationscentre i Europa