Europas førende producent af elbiler

Elbiler fra Renault

Vælg et grønnere alternativ til både privatliv og virksomhed. Her finder du alt, hvad du behøver at vide om opladning, rækkevidde og elbiler fra Renault. Opdag vores komplette udvalg af elbiler på markedet for både privatpersoner og virksomheder.

Om vores elbiler

Mindre støj og nuludslip under kørsel. Det er vores vision, når vi udvikler vores bedste elbiler under fællesbetegnelsen Z.E. – Zero Emission. Med et lavt prisniveau gør vi billige elbiler tilgængelige for flere, der ønsker at købe en elbil og dermed bidrage til en bæredygtig udvikling. Her kan du udforske Renaults udvalg af elbiler i Danmark.

Renault ZOE

Renault ZOE

Den ultimative eldrevne hverdagsbil.


Topmoderne teknik. Lave driftsomkostninger. Nuludslip under kørsel. Udnævnt til bedste elbil i sin klasse af bl.a. Gröna Bilister, Allt om Elbil og Car Magazine. Renault ZOE har en rækkevidde på op til 393 km WLTP* i reel kørsel, hvilket gør den til den bedste elbil i småbilsklassen. Renault ZOE er også en af markedets mest sikre småbiler. 

Se tilbudByg din ZOE
Renault KANGOO Z.E.

Renault KANGOO Z.E

En 100% eldrevet varevogn.

 

Vælg mellem Renault KANGOO Z.E. i to længder. Her med to eller fem siddepladser eller en crew cab-version. Få plads til fire passagerer eller 4,6 m³ bagage. Pladsen kan endda udvides yderligere vha. skydetaget, der gør det muligt at transportere lange emner i opretstående stilling. Med Renault KANGOO Z.E. kan du udføre dit arbejde helt uden at forurene under kørsel, hvilket gør KANGOO Z.E. til den ideelle elbil til miljøvenlig transport. 

Bestil prøvetur

* WLTP-rækkevidde (Worldwide Harmonized Light vehicles Test Procedure, blandet cyklus: 57% bykørsel, 25% forstadskørsel, 18% kørsel på lande- og motorvej), for ZOE Go-versionen udstyret med 15" fælge.  Maksimal opnået rækkevidde afhænger af kørestil samt ydre påvirkninger som terræn og temperatur.

Elbiler og registreringsafgift

Hvad koster en elbil?

Det er ganske fordelagtigt at købe en elbil i Danmark lige nu. Det var planlagt, at afgiften på elbiler pr. 1. januar 2019 skulle stige fra 20 til 40% af den beregnede registreringsafgift (se nedenfor). En nylig politisk aftale har dog udsat denne stigning til 2020, så du kan stadig nå at købe en elbil på fordelagtige vilkår. Til sammenligning er afgiftssatsen for benzin- og dieseldrevne biler 85% af de første 193.400 kr. og hele 150% af resten af salgsprisen.

ZOE

Elbiler og bundfradrag

I forbindelse med den ovennævnte udsættelse af afgiftsstigningen på elbiler blev det vedtaget at indføre et bundfradrag i afgiften, som skal bidrage til en øget andel af elbiler på vejene. Bundfradraget er i 2019 40.000 kr., og med afgiftsstigningen ved indgangen til 2020 sættes det op til 77.500 kr. 

 

Det betyder i praksis, at elbiler med en salgspris på under ca. 400.000 kr. reelt er afgiftsfritaget. Der er således al mulig god grund til at kigge nærmere på en ny Renault elbil netop nu. 

Hvordan fungerer en elbil?

En ren elbil har intet udstødningsrør. Den drives af en eller flere elmotorer, der får strøm fra et batteri. Bilen selv udleder altså ingen drivhusgasser, idet den udelukkende er elektrisk drevet, og i øvrigt genvinder bremseenergi under kørslen.

ZOE elbil

Batteriet oplades via en kabelforbindelse til elnettet, præcis som alle andre opladelige apparater. Elbiler, der udelukkende anvender elmotorer til fremdrift, kaldes for Battery Electric Vehicles (BEV). 

 

Nutidens elbilbatterier er stadig ganske store og vejer et sted mellem 200 og 500 kg. Dette påvirker dog ikke elbilernes samlede vægt nævneværdigt, idet de ikke er udstyret med almindelige bilers tunge komponenter som fx forbrændingsmotor og brændstoftank. 

 

 

* WLTP-rækkevidde (Worldwide Harmonized Light vehicles Test Procedure, blandet cyklus: 57% bykørsel, 25% forstadskørsel, 18% kørsel på lande- og motorvej), for ZOE Go-versionen udstyret med 15" fælge.

Elmotorer er energieffektive

En af elbilernes helt store fordele er deres energieffektivitet. Elbiler har en virkningsgrad på over 80%, dvs. at over 80% af den energi, som elbilens motor forbruger, går til bilens fremdrift.

ZOE Elbil motor

Ud over mindsket forurening kan du altså også mindske din bils totale energiforbrug, når du vælger en elbil.

 

Til sammenligning har en almindelig forbrændingsmotor en virkningsgrad på 25-35%. Dette skyldes, at størstedelen af energien omsættes til varme i stedet for til fremdrift.

Sådan oplader du en elbil

En elbil kan oplades med en batterioplader, der tilsluttes almindelig enfaset strøm, som findes i stort set alle boliger i Danmark, og bruges til fx lamper og andre elektriske apparater. Opladeren kan således tilsluttes en almindelig stikkontakt. En 100% elbil kan oplades på forskellige måder, afhængigt af om du oplader hjemme eller andre steder.

Opladning hjemme

Opladning hjemme

Hvis du bor i hus eller villa, kan det anbefales at få installeret en ladestation, der giver hurtig og sikker opladning. Hvis du bor i lejlighed, bør ejerforeningen eller boligselskabet installere ladestationer, der er dimensioneret til at klare belastningen, når mange biler oplades samtidig. 

 

Tag kontakt til en af vores Z.E. Ready samarbejdspartnere for at få yderligere information om installation af ladestation.

Ladestationer

Ladestationer

Rundt om i landet findes der efterhånden mange ladestationer og ladestandere, der er opstillet for at tilgodese det voksende antal elbiler på vejene. Du finder dem gerne ved rastepladser, servicestationer og indkøbscentre, men de kan også være placeret centralt i byområder.

 

At vide nøjagtig hvor disse ladeststationer og -standere er placeret, er nok ikke så ligetil som at huske beliggenheden af servicestationer på en given strækning. Se hvor ladestationer og -standere er placeret, hvilke tilslutningsmuligheder de har, hvilken ladeeffekt de kan levere, og om de er ledige eller i brug. 

Optimering af opladningen

Optimering af opladningen

Renault ZOE har en særlig, patenteret løsning: Caméléon-teknikken

Bilen tilpasser sig automatisk til den maksimalle effekt, der er til rådighed i ladetilslutningen (enfaset eller trefaset, op til 22 kW), og dermed bliver opladningstiden kortest mulig. Så lidt som 30 minutters opladning giver dig op til 80 km faktisk rækkevidde. 

Oplade din elbil - KANGOO Z.E

Det varierer alt efter, hvor kraftigt afladet elbilens batteri/batterier er. Det handler også om den effekt, du lader med, dvs. hvilken oplader du anvender, og hvor høj en ladeeffekt selve bilen kan modtage. Generelt tager en fuld opladning mellem 4,5 time til en hel nat. 

 

Hvis du vil forkorte opladningstiden, kan du oplade din Renault ZOE på 7-9 timer med ladestationen på 7,7 kW. De fleste opladningsperioder hjemme eller på jobbet kan planlægges, når bilen alligevel ikke er i brug.

 

Hvis du kobler din Renault ZOE til en offentlig ladestation fx ved et indkøbscenter eller på en parkeringsplads, vil du kunne få en fuld opladning på 6-9 timer alt efter ladestationens effekt. 

Rækkevidde: Så langt kommer du med en elbil

Det er naturligvis ikke alle elbiler, der har samme rækkevidde. Forskellene ligger dels i batteriets kapacitet til energilagring og dels i motorens energiforbrug under kørsel. Energiforbruget er afhængigt af en række faktorer såsom vejr, vejunderlag og luftmodstand samt brugen af fx kabineopvarmning eller aircondition under kørsel.

Ny Renault ZOE Rækkvidde

Udetemperaturen er også en vigtig faktor: Jo koldere det er, jo kortere rækkevidde har en elbil. Dette skyldes bl.a. også den øgede rullemodstand og hyppigere brug af kabineopvarmning i vinterhalvåret. I dag har de fleste elbiler en rækkevidde på 2-300 km i praksis. Vores egen Renault ZOE ligger i toppen af skalaen med en rækkevidde på 393 km (WLTP)*. 

 

* WLTP-rækkevidde (Worldwide Harmonized Light vehicles Test Procedure, blandet cyklus: 57% bykørsel, 25% forstadskørsel, 18% kørsel på lande- og motorvej), for ZOE Go-versionen udstyret med 15" fælge.  Maksimal opnået rækkevidde afhænger af kørestil samt ydre påvirkninger som terræn og temperatur.

Vores samarbejdspartnere

Mange private virksomheder og organisationer inden for den offentlige sektor kører i vores elbiler. Vi deltager i flere innovationsprojekter inden for nye mobile løsninger, og vi udvikler aktivt nye måder at eje og dele eldrevne køretøjer på.

Hvad koster det at oplade en elbil?

Generelt er det ganske billigt at oplade en elbil især i sammenligning med traditionelle brændstoftyper. Prisen varierer dog alt efter din valgte opladningsmetode. 

 

Opladning hjemme er den klart billigste mulighed, og en fuld opladning af din Renault ZOE med 41 kWh batteri koster 60-80 kr. Det giver elbilen driftsomkostninger på ca. 25 øre/km, hvorimod benzin- og dieseldrevne biler typisk har driftsomkostninger på 50 øre/km og opefter. 

 

Hvis du vælger at oplade din elbil på en ladestation, er udgiften helt afhængig af den pågældende udbyders prispolitik. Der er gerne en prisliste på/ved ladestationen og forskellige betalingsmuligheder. Nogle udbydere har ladestationer med tællere, og du afregner da pr. kWh. Med andre ord: du betaler for den mængde strøm, du har opladet bilen med. I andre tilfælde betaler du en minutpris, dvs. du betaler for det tidsrum, du bruger opladeren i, fx 20 eller 30 minutter. 

BIL Sweden, Power Circle och MRF (Motorbranschens Riksförbund) i Sverige har produceret en informationsfilm om de forhold, man skal overveje, hvis man vil oplade sin elbil hjemme. Filmen indeholder grundig vejledning til dig, der ejer eller overvejer at anskaffe en opladelig bil, fx hvad du skal tag

Vores services til elbiler

Ofte stillede spørgsmål om elbil

Har du et spørgsmål?

Har du brug for flere oplysninger? Find svar på alle dine spørgsmål nedenfor, eller kontakt os direkte, hvis du vil vide prisen på en elbil.

Rækkevidde

Opladning

Tjek tilgængelighed hos din lokale forhandler, da udvalgte varianter kan være begrænset i antal og/eller salgsperiode.

Ved at fortsætte med at browse på denne side, erklærer du dig enig i, at Renault Denmark og dennes partnere må bruge cookies til at analysere sidens aktivitet og effektivitet, og at disse må vise annoncer skræddersyet til dine interesser og interaktioner via sociale netværk.
Få mere at vide