image

Vælg en økonomisk bil fra Renault

Biløkonomi er en vigtig faktor at tage i betragtning, når du skal købe bil. Hvis du er ude efter en økonomisk familiebil eller en mindre bil - og ikke vil gå på kompromis med hverken komfort eller køreglæde - så har Renault et bredt udvalg både til privatpersoner og virksomheder.

Renault økonomiske biler

Om økonomiske biler

En økonomisk bil er en bil, som er billig for dig både i anskaffelse og i drift. Den har en brændstoføkonomisk motor, der kører langt på hver optankning eller opladning. Den er ikke for dyr i indkøb og kan muligvis finansieres på fordelagtige vilkår. Den er desuden designet på en måde, så karosseriet ikke yder unødig luftmodstand eller vejer uforholdsmæssigt meget. Omkostningerne til reparation og service er lave. Endelig kan du også som fører have indflydelse på din biløkonomi ved at køre økonomisk. Her hos Renault finder du mange økonomiske biler, der ikke går på kompromis med hverken sikkerhed eller køreglæde.

Start/Stop

Teknikken bag start/stop

Mange af vores benzin- og dieseldrevne økonomiske biler er forsynet med moderne start- og stop-teknik, som standser motoren, når bilen holder stille, og automatisk starter den igen ved igangsætning. Dette reducerer både brændstofforbruget og din CO₂-udledning. 

Biløkonomi

At være bilejer medfører gerne en stor, fast udgiftspost pr. måned/år. Det behøver dog ikke være sådan.

Ved at vælge en økonomisk bil og desuden køre økonomisk kan du opleve den fulde frihed og bekvemmelighed ved at have en bil, uden at det behøver at koste en herregård.

 

Med en bil, som har lave driftsomkostninger, kommer du længere for hver krone du bruger. Ved at køre på en økonomisk måde gør du noget godt både for din tegnebog og for miljøet via mindsket CO₂-udledning.

Renautl lær at køre økonomisk

Lær at køre økonomisk

Eco-driving, sparekørsel, økonomikørsel – kært barn har mange navne. Det handler om at køre på en måde, som er skånsom både mod din tegnebog og miljøet.

Hvis det gøres rigtigt, kan det give 10-20 % lavere brændstofforbrug end normal kørsel. Ud over lavere brændstofforbrug og miljøbelastning opnår du desuden en gevinst i form af mindre slitage på bilen. 

 

At køre økonomisk drejer sig om strategiske, taktiske og operationelle handlinger. Strategisk kan du eksempelvis sørge for regelmæssig vedligeholdelse af bilens motor, så den fungerer så effektivt som muligt. Det er desuden vigtigt, at bilens dæktryk er korrekt, så dækkenes rullemodstand er mindst mulig.

 

Taktisk handler det fx om at pakke bilen optimalt og planlægge den mest økonomiske rute. Endelig er det på det operationelle plan vigtigt, at din kørestil og kørsel er økonomisk. 

Økonomisk kørestil

Du kører økonomisk ved at følge disse råd

Beregn hvad bilen koster

Anskaffelsespris og billån

Man kan let stirre sig blind på prisskiltet, når det handler om biløkonomi. Anskaffelsesprisen er naturligvis en væsentlig faktor, navnlig hvis man skal optage lån for at finansiere anskaffelsen.

 

Få et overblik over salgsprisen og finansieringsmulighederne. Har du brug for et billån, og hvor meget må det koste? 

Faste udgifter

Du må ikke glemme de faste udgifter - fx grøn ejerafgift, serviceeftersyn, evt. reparationer, reservedele, forsikring og brændstofforbrug - de er ganske enkelt nødvendige driftsudgifter for bilejere.

 

Renault tilbyder prisvenlige serviceaftaler med dygtige og pålidelige mekanikere, som er specialister i Renault. Alle modeller, som er udvalgt til vores program af økonomiske biler, har brændstofforbrug under gennemsnittet og dermed lavere omkostninger til afgift og forsikring.

Bilens størrelse

Groft forenklet kan man sige, at en mindre bil med en mindre motor er billigere at eje i længden end en større bil med en kraftigere motor.

 

Brændstofforbruget øges også, jo større vindmodstand bilen har, navnlig ved høj hastighed. Dette må man have i baghovedet, når man vurderer sit behov for at have en stor SUV. Måske er det tilstrækkeligt med en mindre bil, hvor bagsædet kan lægges ned for at udvide bagagerumspladsen.

 

Eksempelvis har Renault CLIO hele 300 liter bagagerum, og endnu mere med bagsædet lagt ned, til trods for at det er en ret lille bil.