Renault er kompatibel med den europæiske lovgivning Global Safety Regulation 2

Renault er kompatibel med den nye europæiske lovgivning Global Safety Regulation 2 (GSR2). Loven foreskriver, at alle nye biler skal være udstyret med en række funktioner, der forbedrer trafiksikkerheden for alle, inklusive fodgængere og cyklister. Det omfatter blandt andet følgende funktionaliteter, der skal opfylde kravene i lovgivningen: 

Advanced driver-assistance systems (ADAS)

ADAS er et intelligent køresystem, der er obligatorisk for at hjælpe føreren på køreturen. Her er teknologier som radarer, software og kameraer med til at sikre de bedste betingelser. Renault har i en række år tilpasset bilerne med køreassistancesystemet ADAS, så sikkerhed, kørsel og parkering er i top. Skulle der være risiko for en kollision, vil bilen automatisk bremse op.

GSR2

Sikkerhed

Intelligente køreassistance-systemer analyserer køreforholdene, advarer føreren for potentielle risici og reagerer, hvis der er fare forude.

Kørsel

En række af teknologier gør kørslen nem og sikker for mere tryghed.

Parkering

Parkeringshjælp gør manøvreringen nem, øger sikkerheden og beskytter din bil og dine omgivelser. Med 4 kameraer får føreren af Renault-bilen et 360 graders overblik af omgivelserne, så parkeringen bliver mere sikker.

Intelligent hastighedsassistent (ISA)

Dette system hjælper førere med at holde sig inden for hastighedsgrænserne ved at give advarsler og, i nogle tilfælde, begrænse bilens hastighed automatisk.
Ved risiko for kollision advarer Renaults emergency brake assist føreren, som kan nå at sænke hastigheden. Hvis føreren ikke når at reagere, bremser bilen automatisk op.

Blind spot warning

Denne funktion advarer føreren, hvis der er et køretøj i deres blinde vinkel, hvilket hjælper med at forhindre kollisioner ved vognbaneskift.
I Renault-bilen bliver føreren advaret om køretøjer i den blinde vinkel via et signal i sidespejlet.

Førerovervågning

Flere systemer overvåger førerens adfærd for tegn på træthed eller uopmærksomhed, som kan give advarsler for at opfordre til en pause. Via kameraer og sensorer registrerer systemet dine ansigtstræk, øjne og hvorvidt du holder på rattet – og dermed kan det vurdere, om du er træt eller uopmærksom.

Data Recorder ("Black Box")

Et system, der optager information om køretøjets status og førerens handlinger før en ulykke – ligesom man kender den sorte boks fra passagerfly. Dataen, der er anonymiseret, kan bruges til at analysere årsagen til uheld og forbedre fremtidige sikkerhedsforanstaltninger.

Alkolås

Der skal kunne installeres alkolås i alle moderne biler. Alkolås er ikke et krav, men den skal til hver en tid kunne installeres.