Vinteruger for hele bilen

Nu åbner vi dørene til alle landets Renault værksteder og indleder vores vinter- uger med en række stærke tilbud til hele din bil. Når vinteren sætter ind bliver to af din bils vigtigste egenskaber sat på prøve – nemlig at kunne starte og stoppe. Derfor har vi i årets vinterkampagne sat fokus på din bils batteri og bremser. Udover at du her kan læse mere om batteri og bremser, har vi også nogle særdeles attraktive tilbud til dig. Velkommen ind på dit Renault værksted. Vi hjælper dig med at få din bil gjort klar til vinteren.


Der er forskel på et batteri og et batteri

Monterer man et standardbatteri i en bil med start/stop funktion risikerer man ikke blot at denne funktion holder op med at fungere - men der kan også opstå flere andre problemer, eftersom at batteriet indgår i en række avancerede processer, der adskiller sig signifikant fra processer i biler uden start/stop funktion. Standardbatterier har nemlig andre egenskaber, der ikke er optimeret til f.eks. start/stop funktioner, hvorfor batteriets holdbarhed vil blive afkortet betydeligt. 

Renaults batterier lades hurtigere og har en bedre holdbarhed end et standardbatteri, som du f.eks. køber på en tankstation.

Hvor længe holder et batteri?

Et batteri har normalt en levetid på omkring 5 år. Men levetiden er i høj grad påvirket af mange forskellige faktorer. Fx. skader det dit batteri, såfremt det går helt fladt. Og sker dette ved flere lejligheder afkortes levetiden drastisk.

Batteri og vinter

Et ældre batteri som er fuldt opladet om sommeren, taber meget af sin kapacitet når kulden sætter ind. Med andre ord er der en ekstra god grund til at checke batteriet før vinteren sætter ind.

Et batteri til hele bilen

Selv om nyere biler har en omfattende elektronik, der gør dem nemme at starte, har de også mere elektronik som suger strømmen fra batteriet. Set ud fra en bilejers perspektiv, er det særdeles svært at afgøre hvor godt eller dårligt batteriet er. Det vi ved er, at skulle dit batteri vise tegn på lav spænding, risikerer du en omfattende forstyrrelse af din bils funktioner. At have et godt batteri er ekstra vigtigt for dig, som om vinteren ikke holder i en varm garage eller som kun kører kortere strækninger.


1. Vibrationer under nedbremsning

Mulighed for skade på bremseskiver. Bremseskiver og -klodser skal formodenlig skiftes. Kontakt værkstedet.

2. Metallisk skrabelyd høres under nedbremsning

Bremseskive og -klodser har overskredet de normale slidgrænser og bør udskiftes. Kontakt værkstedet.

3. Mærkbar nedsat bremseevne

Slidte bremseklodser eller luft i bremsesystemet.
Kontakt værkstedet.

4. Advarselslamper for bremser lyser

Indikerer nedslidte bremseklodser, for lavt bremsevæskeniveau eller skade på bremseelektronikken - fx. ABS-systemet.

Kontakt straks værkstedet.

5. Bilen bremser skævt under hård nedbremsning

Nedslidte bremseklodser eller luft i systemet.
Kontakt værkstedet.

6. Der lugter brændt og dæk og fælg er varme

Hængende bremsekaliber. Kontakt værkstedet.

Nedbremsning – en kompleks proces

En nedbremsning er i virkeligheden en kædereaktion gennem bremsepedal, bremsecylinder, bremsevæske, ABS-system, bremsekaliber, bremseklodser og bremseskiver. Kædereaktionen afsluttes ved at dækkene tager fat i asfalten og får bilen til at stoppe. Til hverdag udnytter vi kun en lille del af bremsesystemets kapacitet, hvilket gør det svært at opdage mangler i ovenstående kæde. For at bremsesystemet skal bevare sin fulde effekt, bør det naturligvis kontrolleres regelmæssigt af en ekspert hos din Renault forhandler - helst én gang om året.
Hvad er fordelene ved Renault Originaldele?

Renault Originaldele er specifikt udviklet til at passe på netop din bil. En Renault Originaldel holder samme høje kvalitet/performance niveau, som alle de øvrige dele som din Renault er bygget af.

Vidste du at…

Der er forskel på en Renault Originaldel i forskellige dele af verden? Eksempelvis er der forskel på et originalt luftfilter til Norden og et til Afrika. Kravet til nordiske filter er højere, da det ikke blot skal håndtere vejstøv, men også sne, is og kulde. Derfor er filteret også lidt dyrere. Hvis du kontakter et ikke autoriseret værksted, bør du sikre dig, at du får et originalt Renault luftfilter. På dit autoriserede Renault værksted, får du altid Renault Originaldele til det nordiske marked. Dermed er du sikret maksimal holbarhed, sikkerhed og præstationer.

Renault er altid lige i nærheden

I Danmark findes der hele 67 autoriserede Renault værksteder fordelt over hele landet. Og kigger vi på Europa, findes der ca. 8.700 værksteder, som kan tage hånd om din Renault. Dette betyder, at uanset hvor du befinder dig i Europa, kan du få hjælp af en specialuddannet Renault tekniker.

Hvorfor skal jeg vælge et autoriseret Renault værksted?

Et serviceeftersyn på et autoriseret Renault værksted byder ikke på nogen overraskelser – heldigvis! Du skal nemlig føle dig lige så sikker på et autoriseret Renault værksted som ude på vejene.

Vi anvender kun originale Renault reservedele og følger Renault’s vedligeholdelsesprogrammet for din bil. Ved et serviceeftersyn hos et autoriseret Renault værksted kontrollere vi 87 punkter på din bil, og takket være Renaults elektroniske fejldiagnostiksering kan vi garantere en høj pålidelighed. Vi kontrollerer desuden at din bils computer har den seneste softwareopdatering. Herudover får du 1 års garanti på reservedele og arbejde for reparationer, der er udført på et af vores autoriserede Renault værksteder.

Læs mere om vores prisgaranti

Hos Renault vil vi gøre op med myterne om, at det er dyrere at få serviceret eller repareret sin Renault på et autoriseret Renault-værksted end på et ikke-autoriseret værksted.

Derfor tilbyder vi dig en Prissikring på mekaniske reparations- og vedligeholdelsesarbejder uanset alderen på din Renault. Hos Renault betyder Prissikring, at vi prismatcher ethvert mekanisk reparations- og servicetilbud, der ikke er ældre end 3 uger, og som kommer fra et uautoriseret værksted, der ikke ligger længere væk end 20 km fra det autoriserede Renault værksted. Tilbuddet skal lyde på udførelse af samme stykke arbejde og anvendelse af reservedele, olier og væsker af den tilsvarende kvalitet, som Renault foreskriver anvendt.


Tilbuddet gælder kun på autoriserede Renault værksteder t.o.m. d. 28 feb 2020. Ovennævnte priser er vejledende. Lokale priser kan forekomme.
Kan ikke kombineres med andre tilbud.