elektrisk ekspertise

avanceret el-teknologi

Alle de seneste innovationer er tilgængelige om bord i Megane E-Tech 100% electric med den nye CMF-EV-platform. Ren køreglæde og effektivitet venter på dig med:

- et 60 kWh batteri kombineret med en elmotor med 220 hestekræfter.
- Renaults vandafkølede varmestyringsteknologi og forvarmning af batteri i koldt vejr for at forberede til opladning.
- varmepumpen sikrer termisk komfort og optimerer din rækkevidde om vinteren.
- batteritemperatur preopvarmning* skaber furtigere opladning; med rejse og ladestander planlægning

* tilgængelig som standard på Evolution, Techno og Iconic versioner.

spændende kørsel

Ud over en ny elmotor Megane giver E-Tech 100% electric en bedre vægtfordeling af chassiset og et lavere tyngdepunkt.

Sejl gennem landskabet i fuldstændig elektrisk stilhed. Nyd en dynamisk, lineær og stærk acceleration hver eneste gang, uden ryk og vibrationer. Gearskift ved rattet og kontrol af regenerativ bremsning fører din køreglæde op på et hørere niveau.

gendesignet kabineplads

Megane E-Tech 100% electric er designet til din komfort. 110 mm batteriet, den smalleste på markedet, og den kompakte motor giver plads foran til forskellige opbevaringsrum på i alt 33 liter.

Vi har tænkt på dine passagerer på bagsædet. Den længere akselafstand og de færre mekaniske elementer (som f.eks. en gearkasse) skaber et fladt gulv og mere komfortabel benplads.

HVOR KAN JEG OPLADE MEGANE E-TECH 100% ELECTRIC?

 Opladning af Megane E-Tech 100% electric: 

Hjemme skal du bruge et flexikabel og mest effektiv i din egen ladeboks.
Under kørsel kan du oplade ved en af de mange offentlige ladestationer, hvor du kan lade op til 22 kW AC. Flere og flere steder opstilles også fast charge stationer, så du kan lade med op til 130 kW DC. Brug ruteplanlæggeren til at lokalisere den nærmeste ladestation. 

HVOR LANG TID TAGER DET AT OPLADE MEGANE E-TECH 100% ELECTRIC?

Opladningstiden på Megane E-Tech 100% Electric varierer afhængigt af den valgte lademetode.
Opladning med flexikabel: Med et flexikabel kan du oplade din bil ved en normal stikkontakt. Denne metode er ineffektiv og tidskrævende og bør kun benyttes undtagelsesvis.
Opladning ved ladestander (op til 22 kW AC): Ved en ladestander, der yder 22 kW,  er det muligt at genvinde en rækkevidde på op til 150 km på 1 time. 
Fast Charge DC: Lad med op til 130 kWh og få 300 km rækkevidde på 30 minutter. 

KAN JEG OPLADE MIT BATTERI, SELV OM DET IKKE ER TOMT?

Batteriet i Megane E-Tech 100% electric har ingen “hukommelseseffekt”.
Det er udstyret med lithium-ion-teknologien, som er den bedste på markedet. Det optimerer din rækkevidde. Det betyder, at du kan oplade efter behov, selv delvist uden at risikere at reducere ydeevnen.

HVORDAN KAN JEG PLANLÆGGE AT OPLADE MEGANE E-TECH 100% ELECTRIC?

Ved hjælp af MyRenault-appen kan du fjernstyre opladningen af din Megane E-Tech 100% electric.
Skal du oplade bilen? Aktiver opladningen af din bil derhjemme med din smartphone.

 batteri og rækvidde

HVOR MANGE KILOMETER KAN JEG KØRE MED MEGANE E-TECH 100% ELECTRIC?

Med 60 kWh batteriet kan du køre op til 442 km WLTP i kombineret cyklus og op til 300 kilometer på motorvejen med 130 km/t med en fuld opladning.

Med 40 kWh batteriet kan du køre op til 300 km* WLTP i kombineret cyklus og op til 200 kilometer på motorvejen med en fuld opladning.

 

*tilgængelig Evolution Extended Range version.

 

Standardopladning:

Med standardopladning, både i hjemmet eller ved en offentlig ladestander, oplader Megane E-Tech 100 % electric op til 50 km rækkevidde på én time. Du kan dermed oplade dit batteri fuldt over en nat (syv til ti timer afhængigt af batteriet). Denne opladningstype er også kompatibel med alle offentlige ladestandere, herunder DC hurtigladere (der primært findes på motorveje), hvilket oplader 200 km WLTP på ~30 minutter med en maksimal effekt på 85 kW.

 

Boostopladning:

Udover hjemmeopladning kan du nyde den fulde kraft af AC offentlige ladestandere op til 22 kW med denne version (oplader tre gange hurtigere end superopladning). Den er også kompatibel med DC hurtigladere for at genvinde op til 200 km WLTP på ~30 minutter med en maksimal effekt på 85 kW.

 

Superopladning:

Ideelt til opladning hjemme ved 7 kW enkeltfasede ladestationer for en fuld opladning i løbet af natten (ni timer). Også kompatibel med jævnstrøm (DC) hurtigopladere for at genvinde op til 300 km WLTP på 30 minutter med en maksimal effekt på 130 kW.

 

Optimumopladning:

I tillæg til hjemmeopladning giver denne version dig mulighed for at udnytte fuld kraft fra offentlige AC-opladningspunkter op til 22 kW (tre gange hurtigere opladning end superopladning). Den er også kompatibel med hurtig DC-opladere at genvinde op til 300 km WLTP på 30 minutter med en maksimal effekt på 130 kW.


HVORDAN KAN JEG OPTIMERE MIT BATTERIS RÆKKEVIDDE?

Megane E-Tech 100% electric er udstyret med et regenerativt bremsesystem. Når bilen bremser eller sagtner farten, genvindes energien til at oplade det elektriske batteri og udvide dets rækkevidde.
Du kan desuden drage fordel af online-services med openR link med Google indbygget* for at optimere din rækkevidde i realtid og navigere på en sikker måde.

JEG TILBAGELÆGGER STORE AFSTANDE. ER MEGANE E-TECH 100% ELECTRIC DEN RIGTIGE BIL TIL MIG?

Megane E-Tech 100% electric er perfekt egnet til lange køreture, da den er udstyret med et 60 kWh batteri og har en ladeeffekt på op til 130 kWh. Den har en rækkevidde på op til 442 km WLTP  i kombineret cyklus og op til 300 km på motorvejen med 130 km/t.

Ruteplanlæggeren til elbiler er den perfekte assistent på lange køreture. Aktivér den på dit multimediesystem for at planlægge din rute. Den hjælper dig med at tilpasse dine kørselsforhold i realtid og guider dig hen til tilgængelige ladestationer.

HAR TEKNOLOGIEN OM BORD INDFLYDELSE PÅ MIN RÆKKEVIDDE?

Elektronisk udstyr, så som radio, lys og andet, har minimal indflydelse på rækkevidden i din Megane E-Tech 100% electric.
Du skal tillægge dig gode vaner og udvikle en mere afslappet og energieffektiv kørestil for at optimere din dagelige rækkevidde!

 

*Google, Google Play, Android Auto, Google Maps og andre mærker er varemærker tilhørende Google LLC

 

kabler og stationer

HVILKET KABEL KAN JEG BRUGE TIL AT OPLADE MEGANE E-TECH 100% ELECTRIC?

Din Megane E-Tech 100% electric er udstyret med et mode 3 type 2 kabel som standard. Du kan forbinde dette kabel med din ladeboks i hjemmet eller med enhver offentlig ladestation med AC ladning

Hvis en ladestander ikke er tilgængelig eller du undtagelsesvist har brug for et at lade derhjemme, skal du have et mode 2 “Flexicharger”* kabel til din Megane E-Tech 100% electric. Det skal betragtes som et nødkabel og ikke som den daglige opladningsmetode.

Alle versioner er som standard udstyret med en DC hurtigoplader (maksimal effekt på 130 kW eller DC 85 kW afhængigt af version), hvilket er kompatibel med højeffekt ladestationer placeret langs motorveje. Der er intet behov for et yderligere kabel til denne opladningstilstand. Kablerne tilkobles direkte til standeren. Fuldstændig ligesom at tanke op med en pumpe.

 

*fås som ekstraudstyr til alle versioner.

KAN JEG FORBINDE MEGANE E-TECH 100% ELECTRIC MED ET ALMINDELIGT STIK I HJEMMET?

Brug et mode 2 “Flexicharger”*-kabel til at forbinde Megane E-Tech 100% electric med et standard 2,3 kW stik i hjemmet. Denne ladefunktion er egnet til lejlighedsvis brug, når en specifik ladestander ikke er tilgængelig. Det tager mellem 20 og 30 timer at lade din bil helt op. Og er som sagt en opladningsmåde, der kun bør benyttes undtagelsesvist.
Vi anbefaler klart at man installerer en 11 eller 22 Kw ladeboks hjemme, der er langt mere effektiv og oplader din elbil hurtigere.
alt det, du har brug for at vide om ladeboks-enheder

HVORDAN FINDER JEG OFFENTLIGE LADESTATIONER?
Forbind dig med Google Maps på din Megane E-Tech 100% electric og bliv guidet til den nærmeste ladestation.
Med ruteplanlæggeren til elbiler kan du organisere dine pitstop og opladninger, så du kan komme frem til dit bestemmelsessted med sindsro. Den viser dig endda ladeeffekt og pris.

udgifter og vedligholdelse

HVOR MEGET KOSTER DET AT OPLADE?

Gang dit batteris samlede kapacitet med prisen pr. kilowatttime. Selv om den gennemsnitlige opladningspris varierer afhængigt af visse kriterier (batteriniveau, elektricitetsudbyder, type kabel), kan du alligevel få en relativ nøjagtig vurdering af dine udgifter til opladning. 

I Europa er den gennemsnitlige opladningspris pr. 100 km vurderet til mellem 2 og 4 euro, afhængigt af land.
I hjemmet kan du drage fordel af off-peak-takster for at reducere dine udgifter til opladning. 

 

HVAD ER FORDELENE VED MEGANE E-TECH 100% ELECTRIC MED HENSYN TIL VEDLIGEHOLDELSE?

Vedligeholdelse er nem med Megane E-Tech 100%, uden behov for olieskift eller udskiftning af tandrem!
Det samme gælder bremseklodser og -skiver. Deres levetid er betydeligt længere, fordi du bruger bremsepedalen mindre ofte med regenerativ bremsning.


den elektriske livstil

HVILKEN INDVIRKNING HAR MEGANE E-TECH 100% ELECTRIC PÅ MILJØET?

Med E-Tech-modelprogrammet er Renault engageret i at reducere vores CO2-fodspor.
Megane E-Tech 100% electric motoren kombinerer innovation og ydeevne, og hjælper dig med at reducere dit klimaaftryk med nul CO2-emissioner under kørsel. Selv når du tager fremstillingen af batteriet og produktionen af elektricitet i europæiske lande i betragtning i hele bilens levetid, kan elmotorer stadig overgå brændstofdrevne biler.
Megane E-Tech 100% electric har også fundet andre metoder til at reducere dens indvirkning på miljøet med:

genbrugstekstiler,
visse dele i plast såsom den nederste del af cockpittet eller instrumentbrættets struktur,
målinger gennemført under fremstilling, sammenlignet med en brændstofdrevet bil.

HVAD ER BATTERIETS LEVETID I MEGANE E-TECH 100% ELECTRIC?

Batteriet i Megane E-Tech 100% electric er designet til at vare i hele din bils levetid.
Desuden garanterer Renault dig, at dit batteri bevarer 70 % af sin oprindelige ydeevne i 8 år og 160.000 km.

 

ordliste over elektriske termer

AC-opladning

Opladning med vekselstrøm ved lav eller middel effekt (højst 43 kW). En opladningsmetode, der ofte bruges i hjemmet eller på de fleste offentlige ladestationer.

E-Tech

Fuld elektrisk, hybrid eller plug-in
hybrid teknologi udviklet af Renault.

kW

Forkortelse for kilowatt. En effektenhed, der måler en el-motors eller en forbrændingsmotors kapacitet. Kilowatt kan også måle effekten af jævnstrøm (DC) eller vekselstrøm (AC).

regenerativ bremsning

Et system, der genvinder energi ved bremsning og således hjælper med at øge køretøjets rækkevidde: Når bilen sagtner farten, omdannes noget af dens kinetiske energi til elektricitet. Batteriet oplader, når føreren fjerner sin fod fra speederen eller trykker let på bremsepedalen.

ladekabel

Du har brug for dette kabel til at oplade
din elbil ved en ladeboks
eller offentlige faciliteter.

nyttig kapacitet

En mængde energi indeholdt i batteriet, som kan bruges af køretøjet. Værdi udtrykt i kilowatttimer (kWh).

forstærket stik

En opladningsløsning i hjemmet, der er mere effektiv end et almindeligt el-stik i hjemmet (stik i hjemmet af typen ladeboks). Tillader en mere effektfuld opladning (3,2 kW for et forstærket stik sammenlignet med 2,3 kW for et almindeligt stik) og stikket er sikkert (udstyret med en differentialafbryder).

kWh

Forkortelse for kilowatttimer. En enhed for energi, der angiver den energikapacitet, som et batteri kan yde motoren i løbet af en times brug.

flexi

Et opladningskabel, der giver dig mulighed for at tilslutte en bil ved et el-stik i hjemmet. Er designet til lejlighedsvis opladning i hjemmet, Flexi skal helst forbindes med et el-stik med en jordforbindelse.

ladeboks

Privat ladeboks. Giver meget større intensitet end et traditionelt el-stik i hjemmet, for en mere effektiv og hurtig opladning. Den giver en sikker opladningsløsning i hjemmet med styring af opladning og sikring mod overspænding.

mode 2


Til brug i hjemmet. Du har brug for dette kabel til at oplade din elbil ved almindelige el-stik.